Menu:

 

ill titlePræsentation

Hvem var jeg:

Mit navn var Michelle Schlotfeldt.

jeg var autodidakt glasmager og grundlægger af Schlotfeldts-Glasdesign.

Jeg døde desværre torsdag den 18. november 2021 efter mange års alvorlig sygdom.

Det var min store drøm at skabe mig et glas rige med flere 1000 forskellige design.

Den drøm fik jeg lov til at udleve da jeg i 2004 skabte Schlotfeldts-Glasdesign, hvor jeg igennem de næsten 18 år fik lov til at udleve min store passion for glaskunst.

Det har været mig en stor ære og en kæmpe glæde at kunne give så mange mennesker nogle helt fantastiske glas ting som de kan få stor glæde af.

Jeg vil komme til at savne mine mange trofaste kunder og gode venner igennem mange år.

Det er med stor glæde at min mand ønsker at tage stafetten op og nu producerer alt glasset således at vores glas forretning kan kører videre i fremtiden.

Så håber jeg at mine mange gode ideer kan inspirere min mand i hans glasarbejde.Hvem er jeg:

Jeg hedder Michelle Schlotfeldt og autodidakt glasmager siden 2004.

Jeg er født og opvokset i KBH området, flyttet som meget ung til Lolland. Hvor jeg arbejde som livredder og tjener i mange år.

Er uddannet som social og sundhedsassistent og har arbejdet i psykiatrien gennem flere år.

Jeg flyttede til Bornholm i 2002.

Har været kreativ hele mit liv med f.eks. Nisser, stålflet, blomster dekorationer både friske og tørrede.

Glasset kom jeg i gang med da jeg fik en keramik ovn forærende, der ikke havde i været brug i ca. 20 år ” den stammer oprindelig fra Bornholms højskole”

Jeg begyndte med forsøg i vindues glas der blev malet på og hvid keramik som blev pyntet med lyster og guld dekorationer.

Råglasset kommer fra america og italien og er fuld gennemfarvet glasplader, som smeltes sammen og formes til f.eks skåle, fade, lysestager, lamper, vaser og figurer.

Teknikken:

Klar transperant glasplade i ønsket størrelse som grund fundament, ovenpå lægges farvede glasser som er skåret til i det ønskede mønster. Glasset slibes til ,vaskes fri for støv, fedt og glasslam. Lægges i glasovnen og fuses sammen. Anden brænding lægges den fusede glas plade ovenpå en keramisk eller rustfri stål form og falder ved (slumping/bending) varme påvirkning/tyngdekraften ned i formen eller udover formen.

Perler:

Glas stænger smeltes i en kombination af gas og oxygen flamme til det er flydende og drejes på mandrel pyntes og afspændes i perleovn.