Menu:

 

ill titlePræsentation

Hvem er jeg:

Jeg hedder Michelle Schlotfeldt og autodidakt glasmager siden 2004.

Jeg er født og opvokset i KBH området, flyttet som meget ung til Lolland. Hvor jeg arbejde som livredder og tjener i mange år.

Er uddannet som social og sundhedsassistent og har arbejdet i psykiatrien gennem flere år.

Jeg flyttede til Bornholm i 2002.

Har været kreativ hele mit liv med f.eks. Nisser, stålflet, blomster dekorationer både friske og tørrede.

Glasset kom jeg i gang med da jeg fik en keramik ovn forærende, der ikke havde i været brug i ca. 20 år ” den stammer oprindelig fra Bornholms højskole”

Jeg begyndte med forsøg i vindues glas der blev malet på og hvid keramik som blev pyntet med lyster og guld dekorationer.

Glasset jeg arbejder med i dag kommer fra america og italien og er fuld gennemfarvet glasplader, som smeltes sammen og formes til f.eks skåle, fade, lysestager, lamper, vaser og figurer.

Teknikken:

Klar transperant glasplade i ønsket størrelse som grund fundament, ovenpå lægges farvede glasser som er skåret til i det ønskede mønster. Glasset slibes til ,vaskes fri for støv, fedt og glasslam. Lægges i glasovnen og fuses sammen. Anden brænding lægges den fusede glas plade ovenpå en keramisk eller rustfri stål form og falder ved (slumping/bending) varme påvirkning/tyngdekraften ned i formen eller udover formen.

Perler:

Glas stænger smeltes i en kombination af gas og oxygen flamme til det er flydende og drejes på mandrel pyntes og afspændes i perleovn.