Menu:

 

ill titlePræsentation

Hvem er jeg:

Jeg hedder Michelle Schlotfeldt og autodidakt glasmager siden 2004.

Jeg er født og opvokset i KBH området, flyttet som meget ung til Lolland. Hvor jeg arbejde som livredder og tjener i mange år.

Er uddannet som social og sundhedsassistent og har arbejdet i psykiatrien gennem flere år.

Jeg flyttede til Bornholm i 2002.

Har været kreativ hele mit liv med f.eks. Nisser, stålflet, blomster dekorationer både friske og tørrede.

Glasset kom jeg i gang med da jeg fik en keramik ovn forærende, der ikke havde i været brug i ca. 20 år ” den stammer oprindelig fra Bornholms højskole”

Jeg begyndte med forsøg i vindues glas der blev malet på og hvid keramik som blev pyntet med lyster og guld dekorationer.

Råglasset kommer fra america og italien og er fuld gennemfarvet glasplader, som smeltes sammen og formes til f.eks skåle, fade, lysestager, lamper, vaser og figurer.

Teknikken:

Klar transperant glasplade i ønsket størrelse som grund fundament, ovenpå lægges farvede glasser som er skåret til i det ønskede mønster. Glasset slibes til ,vaskes fri for støv, fedt og glasslam. Lægges i glasovnen og fuses sammen. Anden brænding lægges den fusede glas plade ovenpå en keramisk eller rustfri stål form og falder ved (slumping/bending) varme påvirkning/tyngdekraften ned i formen eller udover formen.

Perler:

Glas stænger smeltes i en kombination af gas og oxygen flamme til det er flydende og drejes på mandrel pyntes og afspændes i perleovn.